Ez nem egy tündérmese...

Vörösharisnyás titkok

Vörösharisnyás titkok

Az online társkeresés öli meg a párkapcsolatokat?

2015. június 14. - Vörösharisnya

Ha beválik egy webshop, legközelebb is onnan rendelsz. Figyeled az új termékeket, törzsvásárlóként visszajársz a kedvenc online üzletekben. 

A pasiwebshopok / online királylány áruldák ugyanezen az elven működnek. Kinézel egy terméket a szükségleteid és elvárásaid alapján, kipróbálod és ha új termékre van szükséged, visszatérsz a bevált módszerhez: szerzel egy újat a neten...mondhatni érvényesíted a cseregaranciád...

Nem is lenne ezzel semmi gond, ha mégsem működik a kapcsolat, de a vásárlást követően már nem csak ebben az esetben éreznek sokan késztetést az új termékek szemrevételezésére és kipróbálására. 

Minden megváltozott. Már nincs küzdés, problémamegoldás, kommunikáció...csak kíváncsiság van, vágy az újra,  és a gordiuszi csomó legegyszerűbb kibogozása: ha valami nem jó, kettévágjuk, mert sebaj...van másik, épp árulják a pasi / csaj webshopban. Mert minek bonyolítani, ha ez ennyire egyszerű...

S nem csak másik van, van száz, meg ezer...mosolyog a képen, éppen rád, szinte felszólt, hogy írj neki, hogy megismerd, hogy kapcsolatot kezdeményezz vele. Hát lehet ennek nemet mondani? Nem, sokak szerint nem lehet. :(

Mi ez? Hobbi? Talán a szociális szükségletek elsődleges színtere? Mert KELL, mert muszáj? 

Végigpörgetni az arcokat...keresve, kutatva a következőt? Unalmat elűzni, vagy valami beteges játéknak élni? Szórakozni? 

Persze, persze, mélységes nagy tisztelet a kivételnek és pukedli és fenséges meghajlás. Mert vannak, szerencsére. De vajon hányan menekülnek azonnal az új termék vásárlásába a meglévő megjavítása helyett?

Az online társkeresés függőség is lehet

Nem csak azért, mert volt szerencsém szakdolgozat formájában is tüzetesen megvizsgálni a témát, hanem mert volt olyan szerencsétlenségem, hogy testközelből is megtapasztaltam, mit jelent, ha valaki tényleg az online társkeresés rabjaként függővé válik.

Normális esetben eszedbe sem jutna újra netes társkeresni, ha működik a kapcsolat, de vannak pasik és nők, akik képtelenek befejezni. Mert jó ez, igen, jó....de hátha lelek még jobbat, szebbet, okosabbat, izgalmasabbat...csak a változatosság és az izgalmak kedvéért...

Aki pedig keres, az talál is...

A profilkép mögé bújva, eltunyulva a fotelben a kopott macinaciban és sörrel a kézben csodás romantikus dumákat letolni a naiv lányok torkán, közben meg a Facen gépelni a szívhez szóló üzeneteket a frissen szerzett barátnőnek. 

Lopott pillanatok - míg a kedves lefekvéshez készülődik, miért ne lapoznánk át a frissen regisztrált tagokat...csak úgy, az izgalmak végett...a lebukás kockázata csak fokozza a hangulatot...

Anyuka amig altatja a gyereket, ideje fellépni a titkos email címmel létrehozott csajozós oldalra...Mert mi mást is tehetnénk....? 

Kedvenc példáim szívatják a kapcsolatukat és közben szívatják a cseten a csajokat / pasikat. Párhuzamos levelezések, beosztott randik, már csak választani kell....nem megy? Nem baj, bukjon az összes...hiszen még mindig van száz, meg száz másik. 

Nincs leállás. Miért lenne? Ott a webshop...szórakozni, unalmat űzni, használt terméket becserélni, újat kipróbálni...

Aki így él és így szerez partnert magának, csak akkor tud pillanatokra megállni, amikor már tartós kapcsolatra vágyik. De hogy meddig tart a tartósnak szánt kapcsolat izgalma a sok száz potenciális és karnyújtásra lévő lehetőség mellett....ez az igazi ördögi kör. 

love.jpg

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vorosharisnya.blog.hu/api/trackback/id/tr757541792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása